Εκπρόσωπος Ταλιμπάν Σάχελ Σαχίν: “Χρειαζόμαστε την Τουρκία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον” (Video)

Ο εκπρόσωπος Ταλιμπάν Σάχελ Σαχίν δήλωσε: «Χρειαζόμαστε την Τουρκία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον». Το Αφγανιστάν, το οποίο τερμάτισε την 20ετή κατοχή των ΗΠΑ υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν, εισήλθε σε μια νέα διαδικασία. Ο Şahin είπε: “Όλη μας η υποδομή έχει καταρρεύσει. Θα ξαναχτίσουμε το Αφγανιστάν και σε όλους τους τομείς. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο σε αυτό το θέμα”.

Ο εκπρόσωπος Ταλιμπάν Suheyl Şahin χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

– Σε αντίθεση με αυτό που είναι γνωστό ως Ταλιμπάν, είχαμε στενές σχέσεις με την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για εμάς, μια σεβαστή και ισχυρή χώρα στον κόσμο, και ένα έθνος και κράτος που έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση για την Ισλαμική Ούμα. Από την άλλη πλευρά, ο δεσμός της Τουρκίας με το Αφγανιστάν δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη χώρα. Δηλώνω ανοιχτά ότι ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, χρειαζόμαστε τη φιλία, την υποστήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

– Το Αφγανιστάν έχει πλούσιο υπόγειο πλούτο. Δεν έχουμε όμως τη δύναμη να τα επεξεργαστούμε. Ολόκληρη η υποδομή μας κατέρρευσε λόγω της κατοχής και των ληστών ηγεμόνων. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, των κατασκευών και της ενέργειας και στην επεξεργασία του παρθένου υπόγειου πλούτου. Αμέσως μετά τον σχηματισμό της εσωτερικής ισορροπίας ακριβώς οι μεγαλύτερες προσδοκίες μας από τους Τούρκους αδελφούς μας να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε αυτό το θέμα

– δώσαμε σε χιλιάδες μάρτυρες οι ΗΠΑ κράτησαν 20 χρόνια και τερμάτισαν τον πόλεμο. Πρώτα απ ‘όλα, αγωνιστήκαμε για την ελευθερία του λαού μας. Όχι για δύναμη και δύναμη. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά σε όλη αυτή την περίοδο, οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες που μας οδήγησαν στη νίκη ήταν η υποστήριξη του Αφγανικού λαού και η πίστη μας στον Αλλάχ.

– Η επιτυχία των Ταλιμπάν, η αταξία που προκάλεσαν οι Αμερικανοί και οι αδυναμίες των διοικήσεων μαριονέτας που διόρισαν ήταν σημαντικοί παράγοντες. Η διαφθορά, η δωροδοκία, η διακυβέρνηση των ανύπαρκτων και απίστων στελεχών ήταν επίσης το τέλος των εισβολέων και συνεργατών.

– Εκ μέρους της χώρας και του έθνους μας, λυπηθήκαμε για τις εικόνες που δόθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Δεν έχουμε στόχους όπως εκδίκηση ή εκδίκηση, συντριβή αντιπάλων, και παρόλο που το δηλώνουμε ανοιχτά, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε αυτήν την επιμονή για απόδραση. Τερματίσαμε όλες τις αντιδικίες στο Αφγανιστάν. Η μαγεία, η παραγωγή ναρκωτικών, η περιουσία απαγορεύτηκαν και επιβλήθηκαν βαριές κυρώσεις σε όσους διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα. Από την άλλη πλευρά, απαγορεύσαμε κάθε είδους συμφέροντα, για τα οποία ο αφγανικός λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα και συντρίφτηκε.

Πηγη: ulusal.com.tr

Exit mobile version