Φωτιά σε πολλά σημεία στη Σάμο! (Φωτογραφίες)

Ολονύχτιες οι μάχες των πυροσβεστών σε Κοκκάρι και Μυτιληνιούς.

Στους Μυτιληνιούς και συγκεκριμένα στην περιοχή Γιαννιού έχει φτάσει το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7), στις 13:40 στους Βουρλιώτες Σάμου 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά κατοίκων των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιούς, Μαυρατζαίους για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μάλιστα, οι Αρχές λόγω των πυκνών καπνών προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης (15/7) σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και τριών σπιτιών στην περιοχή Άγιος Φανούριος.

Μήνυμα από το 112

Με μήνυμά της προς τα κινητά τηλέφωνα, στις 22:40, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Στη Σάμο έχει μεταβεί ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με Ε/Π Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, επιχειρούν αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες.

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας

Λόγω εκτάκτων συνθηκών, στο οδικό δίκτυο των περιοχών «Βουρλιώτες», «Μυτιληνιοί», «Άγιος Φανούριος», «Κοκκάρι» και στην Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλεια τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Exit mobile version