Τσίπρας: Παρουσίαση του σχεδίου της αντιπολίτευσης για την Εργασία. (Βίντεο)

Με την παρουσίαση του σχεδίου για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την εργασία, έκλεισε τον κύκλο παρουσιάσεων προγραμματικών θέσεων.

Τσίπρας: Δέσμευσή μας: 800 ευρώ κατώτατος μισθός, πιλοτική εφαρμογή 35ωρου

Σχέδιό μας και δέσμευσή μας για την Εργασία:

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, την επόμενη κιόλας μέρα συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης, στα 800 ευρώ και η επαναφορά του προσδιορισμού του στη συλλογική διαπραγμάτευση, μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η μείωση του ορίου των υπερωριών και η κατάργηση της υπερεργασίας. Η πιλοτική μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας σε 35ωρο, χωρίς μείωση μισθού.

Η προστασία των εργαζόμενων στην πράξη, με ένα ισχυρό και αξιόπιστο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Το πρώτο βήμα είναι μια κοινή συλλογική δέσμευση πολιτών και Πολιτείας. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα ορίζει σαφώς το πώς θα χτίσουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, ισχυρή και πάνω απ’ όλα δίκαιη. Το πρώτο άρθρο αυτού του κοινωνικού συμβολαίου: Το παρόν και το μέλλον του εργαζόμενου κόσμου.

Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε ξανά μια χώρα που θα σέβεται την εργασία και θα επιβραβεύει τη σκληρή δουλειά, που θα δίνει χώρο στη δημιουργικότητα και την καινοτομία και που θα γεννά στους ανθρώπους της την προσδοκία για το μέλλον.

Μια καλύτερη χώρα, για μια καλύτερη ζωή.

Exit mobile version