Τροφοδοτούν ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και ΜΜΕ με 5.000.000€ ζεστό κρατικό χρήμα! (ΦΕΚ)

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση χαρίζει ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και τα ΜΜΕ, όταν υπουργοί της έλεγαν πριν λίγες μέρες ότι “δεν έχουμε καθόλου, μα καθόλου δημοσιονομικό χώρο. Έχει τελειώσει ο χώρος και για μέτρα ανάγκης”!

Η κυβέρνηση με τη ψήφιση του ΦΕΚ Β/5445 – 24/11/2021 στηρίζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας με το ποσό των 4.900.000€ για τη “διάθεση τηλεοπτικών μηνυμάτων για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID -19 προς τον σκοπό της πληροφόρησης των πολιτών ως προς όλα τα επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με τον εμβολιασμό τους, τα οφέλη, τα μέτρα προστασίας, τη διαδικασία, καθώς και την ασφαλή και σύμφωνη με τον κρατικό προγραμματισμό συμμετοχή τους στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού COVID-19”

Προϋπολογισμός

  1. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης της παρ. 3β ανέρχεται στο ποσό των ευρώ τεσσάρων εκατομμυρίων(€ 4.000.000,00) πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. 24%, ποσού ευρώ εννιακοσίων εξήντα χιλιάδων (€ 960.000,00), ήτοι συνολικά ευρώ τέσσερα εκατομμύρια εννιακόσια εξήντα χιλιάδες (€ 4.960.000,00).
  2. Η αμοιβή του αναδόχου ορίζεται σε ποσό που δεν θα ξεπερνά τα όρια εφαρμογής των ενωσιακών οδηγιών

Η διάθεση των χρημάτων θα είναι άμεση αφου σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΦΕΚ η ισχύς της απόφασης ξεκινάει από την ημερομηνία που δημοσιευθηκε δηλαδή από τις 22 Νοεμβρίου 2021.

Την συγκεκριμένη απόφαση συνυπογράφουν οι υπουργοί οικονομικών και υγείας οι κ. Θ. Σκυλακάκης και Αθ. Πλεύρης.

Το ΦΕΚ

Fek

Η κυβέρνηση πριν 2 εβδομάδες δια στόματος του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καθόλου δημοσιονομικός χώρος ακόμη και για μέτρα ανάγκης.

“Έχουμε το μεγαλύτερο χρέος στη Ευρώπη. Έχουμε ένα έλλειμα που είναι οριακό και είμαστε υποχρεωμένοι να τα βγάλουμε πέρα με αυτά που μπορούμε.

Exit mobile version