Οικονομικό κραχ προ των πυλών. Στους δρόμους οι Τούρκοι, ζητούν να φύγει ο Ερντογάν!

Καταρρέει η οικονομία στην Τουρκία, με τη λίρα, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, να κατρακυλάει 15% μέσα σε ένα 24ωρο. Καφές, ζάχαρη και λάδι με δελτίο

Κατέρρευσε η οικονομία στην Τουρκία. Στα καταστηματα επιτρέπεται  η αγορά μέχρι δύο συσκευασιών από συγκεκριμένα προϊόντα μετά την κατρακύλα της τουρκικής λίρας, με τους πολίτες να βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις ειδών πρώτης ανάγκης.

Πουλάνε με το μετρο τη ζάχαρη, το λάδι και τον καφέ ενώ η λίρα υποχώρησε 13,8% έναντι του ευρώ και 13,5% έναντι του δολαρίου. Οι περιορισμοί ξεκίνησαν αρχικά με την ποσότητα ζάχαρης και λαδιού που μπορεί ν’ αγοράσει κάθε Τούρκος καταναλωτής και συνεχίστηκε με τον καφέ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Η αντιπολίτευση βρίσκεται στα «κάγκελα» και ζητά από τον Ερντογάν να παρέμβει και να σταματήσει την κατρακύλα του εθνικού νομίσματος, ειδάλλως να παραιτηθεί.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες στην Τουρκία άρχισαν να επαναστατούν ενάντια στις λάθος οικονομικές πολιτικές του Ερντογάν και το βράδυ της Τρίτης βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες επαρχίες της χώρας, για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική ύφεση, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του τούρκου προέδρου.

Μάλιστα, η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, υπό το φόβο μην εκτραχυνθεί η κατάσταση, έκλεισε με αστυνομικό οδόφραγμα.

Exit mobile version