ΣΟΚ – Παγκόσμια παραδοχή Μητσοτάκη «Αυτό που κάνουμε είναι να δυσκολεύουμε τη ζωή όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε δημόσια σε συνέντευξη στην εφημερίδα Washington Post ότι η κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο να δυσκολέψει τη ζωή των πολιτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν!

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα Washington Post ρωτήθηκε για πολλά θέματα που αφορούν τη χώρας μας. Ερωτήσεις που αφορούν τον covid και τα εμβόλια, το προσφυγικό, τις σχέσεις με την Τουρκία, τα fake news για τα ΜΜΕ, την οικονομία, το χρέος.

Ανάμεσα όμως στις απαντήσεις που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ακόμη που έκανε εντύπωση ήταν η απάντηση στην ερώτηση της δημοσιογράφου Lally Weymouth που αφορούσε τους “αντιεμβολιαστές”

Ερ: Διαφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογοκρίνω.

Aπ: Θα δεχτώ την άποψή σου. Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να δυσκολεύουμε τη ζωή όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν καθιστούμε υποχρεωτικά τα εμβόλια και δεν τα κλειδώνουμε.

«Q: I disagree with the anti-vaxxers, but I wouldn’t censor them.

A: I’ll take your point. In terms of anti-vaxxers, what we are doing is making life difficult for those who don’t want to get vaccinated. We are not making vaccines mandatory, and we are not locking them down

Αυτή η απάντηση του Πρωθυπουργού δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης ως προς τον διαχωρισμό των πολιτών και την αυστηρότητα της, σε όσους δεν υπακούν στις αποφάσεις της και δείχνει την τιμωρητικότητα της πολιτικής της, καταπατώντας το ανθρώπινο δικαίωμα να αποφασίζει ο κάθε ένας για το σώμα του και καταπατώντας το Ελληνικό Σύνταγμα και τη Συνθήκη του Οβιέδο που οι ίδιοι πολιτικοί υπέγραψαν.

Στη συνέντευξη αυτή που δημοσιεύτηκε στο Primeminister.gr η απάντηση “πειράχτηκε” από τους υπευθύνους τύπου που μετέφρασαν τη συνέντευξη και η απάντηση γράφηκε ως εξής: “Καταλαβαίνω το επιχείρημά σας. Αλλά αυτό που κάνουμε είναι να δυσκολέψουμε κάποιες δραστηριότητες όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν καθιστούμε υποχρεωτικά τα εμβόλια και δεν τους επιβάλουμε lockdown.

Όσο αφορά τα fake news στα ΜΜΕ και το νόμο που ψηφίστηκε ότι η δημοσίευση «ψευδών ειδήσεων» που συνδέετε άμεσα με τα εμβόλια και τη δημόσια υγεία είναι ποινικό αδίκημα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε ό,τι μπορεί να δημοσιευτεί, έτσι ώστε οι ιστορίες «ψευδών ειδήσεων», ειδικά που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, να μην εκτίθενται υπερβολικά.

Ερ. Νομίζω ότι αυτό θα είναι μεγάλο λάθος. Γιατί χρειάζεστε την επίθεση στα ΜΜΕ;

Απ. Αυτό που κάνουμε είναι πολύ μετρημένο και πολύ έγκυρο.

Ερ. Γιατί απλά δεν το σταματάτε;

Α. Είσαι τόσο έμπειρη δημοσιογράφος. Θα πάρω την άποψή σου πολύ σοβαρά.

Ερ. Είστε ένας πολύ επιτυχημένος πρωθυπουργός. Γιατί να το κάνεις αυτό; Εσείς από όλους θα πρέπει να είστε συνηθισμένος στα μέσα ενημέρωσης. Είσαι στη δημοσιότητα εδώ και χρόνια. Είναι επικίνδυνο. (ολισθηρή πλαγιά-μεταφορικά)

Α. Είχα το μερίδιό μου σε επιθέσεις. Αλλά δεν είναι για μένα. Πρόκειται για τη . . . δημόσια υγεία. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι οι ιστορίες είναι ήδη στο Διαδίκτυο και κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το Διαδίκτυο.

-We have tried to limit what can be published so “fake news” stories, especially related to public health, are not given too much exposure.

Q: I think that would be a big mistake. What do you need with attacking the media?

A: What we are doing is very measured and very valid.

Q: Why don’t you just not do it?

A: You’re such an experienced journalist. I’ll take your point very seriously.

Q: You’re a very successful prime minister. Why do this? You of all people should be used to the media. You’ve been in the public eye for years. It’s a slippery slope.

A: I’ve had my fair share of attacks. But it’s not about me. It’s about . . . public health. On the other hand, you could argue that the stories are already on the Internet and no one can censor the Internet.

Πηγή: washingtonpost.com

24/11/2021

Συντάκτης Odysseia.gr

Exit mobile version