Πρεμιέρα για κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους!

Εστίαση, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης λειτουργούν από σήμερα με νέο καθεστώς. Τι αλλάζει σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια.

Κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους και καθήμενοι παντού προβλέπονται στα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα.

Με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα να αφορά πλέον το 50% των κρουσμάτων και τις μολύνσεις να παρουσιάζουν αυξητική τάση στο σύνολο των περιφερειών τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή έχουν ως εξής:

Πλαίσιο Κυρώσεων

1η παράβαση:

2η παράβαση:

3η παράβαση:

Σημειώνεται πως τη θεμελίωση δεύτερης και τρίτης παράβασης αρκεί η διάπραξη οποιοσδήποτε παράβασης μεταξύ αυτών που αναφέρονται στην αριστερή στήλη.

Είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιοσδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού από το οποίο προκύπτει η παράβαση.

Σημάνσεις

Σε όλο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις:

Τα σήματα θα τα κατεβάσουν οι επιχειρηματίες από το https://covidfree.gov.gr/

Exit mobile version