Μαθητές διαψεύδουν τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση. (Βίντεο)

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης είναι Γενικός Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, και ο 18χρονος Διονύσης είναι ο απόφοιτος μου έστειλε ανοιχτή επιστολή στην υπουργό η οποία συζητήθηκε και στην Βουλή

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Κόπτσης στην αρχή μας λέει ότι ότι το μάθημα έγινε σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, ενώ στη συνέχεια είπε ότι μπορεί η ΕΔΕΜ (Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων) να μην έγινε σε κάποιο σχολείο της περιοχής .

Δημοσιογράφος: Μάθημα που δεν διδάσκεται και δεν υπάρχει στο ωρολόγιο πρόγραμμα πως γίνεται να έχει ΕΒΕ!

Κόπτσης: Μπαίνει ομως σε άλλη σχολή και για μάθημα οπως σας είπα επανειλημμένα οτι ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΤΕΙ. Εαν ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΕ είτε ο ιδιος δεν ήθελε να παρακολουθήσει δεν το γνωριζω.

Σύμφωνα με μαρτυρίες όμως και άλλων μαθητών “τα μαθήματα αυτά άρχισαν τον ΑΠΡΊΛΙΟ για μόνο 2 ώρες την εβδομάδα διαδικτυακά και μάλιστα από μη ικανούς καθηγητές” και συνεχίζει “Δεν ήξεραν ούτε τα βασικά, αυτοί που πήγαιναν φροντιστήριο τους διόρθωναν συνεχώς. Αλλά πέρα από αυτό, το σχέδιο επιβάλλεται να γίνει από κοντά σε ένα χώρο που επιτρέπει την διεξαγωγή του. Φανταστείτε τι περάσαμε να προσπαθούμε να σχεδιάσουμε σε χαρτί 50×70 στα πόδια μας σε ένα μικρό δωματιακι με την σύνθεση απέναντι σε ό,τι αυτοσχέδια επιφάνεια βρούμε με ότι να ναι φωτισμό και το κινητό δίπλα να προσπαθούμε να δείξουμε τι κάνουμε σε έναν καθηγητή που δεν ήταν καθόλου βοηθητικός. Είναι ένα κακόγουστο αστείο που δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι πραγματικότητα!”

Σε άλλη μαρτυρία διαβάζουμε: ” Αυτό το μάθημα δεν διδάσκεται στο σχολείο , υπάρχει ίσως στο πρόγραμμα αλλα ποτε δεν βρίσκεται καποιος καθηγητής για να μας το διδάξει και συνήθως εκεινη την ωρα το τμήμα κανει κενο. Επισης το σχέδιο ειναι ενα μάθημα για το οποιο κάνουμε φροντιστήριο τουλαχιστον δυο χρονια ουτως ωστε να ειμαστε σε θεση να περασουμε.'”

Exit mobile version