Κρήτη: Απομακρύνονται από την ΕΜΑΚ οι 7 πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν

Επτά μέλη της 3ης ΕΜΑΚ στην Κρήτη απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία καθώς δεν δέχτηκαν να εμβολιαστούν, μετά τη διαταγή του αρχηγού της πυροσβεστικής περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών των στελεχών του σώματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επτά πυροσβέστες απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους και στη θέση του έρχονται άλλοι πυροσβέστες από άλλες υπηρεσίες.

Ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης επιβεβαιώνει την μετακίνηση των επτά ατόμων χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει υπόψη του τον ακριβή λόγο της μετακίνησης. Ωστόσο, από πληροφορίες εντός της υπηρεσίας προκύπτει πως και οι επτά είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν.

Την είδηση επιβεβαιώνει και ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης Σταύρος Καλογιαννάκης, ο οποίος τονίζει πως έχουν έρθει τέσσερις εργαζόμενοι από άλλη υπηρεσία και σύντομα θα καλυφθούν και οι υπόλοιπες τρεις θέσεις που θα μείνουν κενές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επτά πυροσβέστες μεταφέρονται σε άλλες θέσεις στην διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηρακλείου ενώ δεν υφίστανται άλλες μισθολογικές ή διοικητικές συνέπειες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με διαταγή του αρχηγού της πυροσβεστικής, ήδη από τις 18 Μαΐου, κατέστη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του προσωπικού στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Πηγή: efsyn.gr

Exit mobile version