Εκπομπή “Στην πολιτική” με τον Γιώργο Κραστάνα 14/12/2021

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής παρουσιάζονται αποσπάσματα από την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή “Στην πολιτική” Στο δεύτερο μέρος, καλεσμένος ο κ. Σαρρής Γιώργος Καρδιοχειρουργός – Παιδοκαρδιοχειρουργός Διευθυντής του Αθηναϊκού Καρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου. Διευθυντής της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας
Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Συγγενών Καρδιοπαθειών της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων.

Ο κ. Γιώργος Σαρρής μας ενημερώνει για την νέα μέθοδο της καρδιοχειρουργικής στα παιδιά εκτυπώνοντας με μεγάλη λεπτομέρεια την καρδιά σε 3D ομοίωμα και δίνοντας την δυνατότητα να υπάρξει ανάλυση και διαγνώσει του προβλήματος, προκυμμένου να προχωρήσει σε στοχευμένη και αποτελεσματική θεραπεία.

Video

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Σαρρής είναι Διευθυντής του Αθηναϊκού Καρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου και της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, καθώς και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας ECHSA. Απόφοιτος μετά Τιμών της Ιατρικής Σχολής του Harvard και του Διδακτορικού Προγράμματος Harvard – MIT σε Επιστήμες Υγείας και Τεχνολογίας, ενώ κατέχει PhD, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στην Καρδιοθωρακική Χειρουργική και στις Μεταμοσχεύσεις Καρδιάς-Πνευμόνων στο Πανεπιστήμιο Stanford και έχει εργαστεί σε γνωστά κέντρα των ΗΠΑ, όπως το Emory και η Cleveland Clinic.

Είναι συγγραφέας πολλαπλών επιστημονικών άρθρων και παρουσιάσεων, ενώ έχει οργανώσει τρία μείζονα Παιδοκαρδιοχειρουργικά Κέντρα στην Ελλάδα. Είναι πρωτοπόρος στην χρήση του 3D Printing στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Exit mobile version