Διάψευση της Ελληνικός Χρυσός για το δημοσίευμα με τίτλο “Διώχνουν εργαζόμενους από την Ελληνικός Χρυσός. Φεύγει η Eldorado από την Ελλάδα”

Σε συνέχεια του σημερινού μας άρθρου, η εταιρεία μας ενημέρωσε ότι έχει στείλει e-mail στην ηλεκτρονική εφημερίδα Odysseia.gr μετά από την επικοινωνία μαζί τους χθες Τρίτη 9/11/2021, ένα e-mail το οποίο η εφημερίδα μας δεν έλαβε ποτέ.

Σήμερα επικοινώνησε μαζί μας η κ. Παναγιώτα Λαδακάκου (Account Executive της εταιρείας) η οποία ενημερώθηκε ότι δεν έχουμε λάβει το e-mail, μας το έστειλαν εκ νέου και σας το παραθέτουμε:

“Αγαπητοί κύριοι,

Επικοινωνούμε εκ μέρους της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα σας https://www.reporter724.com/%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%cf%8e%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7/.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι οι κάτωθι αναφορές είναι απολύτως ανακριβείς και απέχουν από την πραγματικότητα:

«η Ελληνικός Χρυσός ενημέρωσε τους εργαζόμενους της να συμμορφωθούν με τη νέα συλλογική σύμβαση η οποία αφορά την μείωση του αριθμού των εργαζομένων καθώς και μείωση μισθού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν οι εργαζόμενοι δεν συμφωνήσουν με αυτά, ενημέρωσαν ότι θα κλείσουν την εταιρεία και θα φύγουν από την Ελλάδα! Κλείσιμο προβλέπετε και για το μεταλλείο στις Μαύρες Πέτρες. Η εταιρεία θα προβεί σε μαζική απόλυση αρκετών ατόμων. Κλιμάκιο της εταιρείας ανεβαίνει από την Αθήνα καθώς και από το εξωτερικό, ώστε να οριστικοποιήσουν τα νέα σύμβαση εργαζομένων».

Αντιθέτως,

Κατά την μεταβατική αυτή περίοδο, η  Διοίκηση της εταιρείας έχει ενημερώσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, καθώς και τους ίδιους τους εργαζόμενους, ότι σε συνεργασία μαζί τους θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατευθεί το σύνολο των θέσεων εργασίας προσφέροντας τη βέλτιστη λύση απασχόλησης σε όλους. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί στην περιοχή ένα πρότυπο Κέντρο Τεχνικής Κατάρτισης & Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκπαιδεύσει σε νέες δεξιότητες το εργατικό δυναμικό εν όψει της λειτουργίας του νέου, υπερσύγχρονου μεταλλείου στις Σκουριές, αλλά και κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων μακροπρόθεσμα.  

Απώτερος σκοπός της Ελληνικός Χρυσός είναι και θα παραμείνει η επιτυχής υλοποίηση της Επενδυτικής Συμφωνίας, έτσι ώστε να απελευθερωθεί το ταχύτερο δυνατό η μεγάλη, διαχρονική αξία των Μεταλλείων Κασσάνδρας, που θα οδηγήσει σε 3.000 θέσεις εργασίας έως 2024, ενώ ήδη από το 2022, 1.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για την υποστήριξη των κατασκευαστικών εργασιών στις Σκουριές.

Κάθε άλλη ερμηνεία ή σχολιασμός αναφορικά με τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη που έχει ανακοινώσει η Ελληνικός Χρυσός είναι λανθασμένη, ενώ αναφορές σε απώλεια θέσεων εργασίας είναι εντελώς αβάσιμες. Η Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός ενημερώνει αναλυτικά το διάστημα αυτό όλους τους εργαζόμενους για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και τους καλεί να προχωρήσουν με ενότητα στην εφαρμογή του ώστε να διασφαλιστεί η ευημερία της επιχείρησης, των ανθρώπων της και των τοπικών κοινωνιών για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση των θέσεων της εταιρείας και την επανόρθωση ως προς το προαναφερθέν άρθρο για την ορθή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση,

Panagiota Ladakakou

Account Executive

V+O COMMUNICATION

Exit mobile version