Βορίδης: Επ’ αόριστον αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων (video)

Υποστηρίζει ότι στόχος δεν είναι ο διχασμός και η τιμωρία, αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας

Σε πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο τιμωρητικό μέτρο της αναστολής εργασίας ως συνέπεια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε εργαζομένους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς, και υποστήριξε πως ο χρόνος που θα βρίσκονται σε αναστολή είναι αόριστος και σύμφωνα με τη σχετική διάταξη έως τα τέλη Οκτωβρίου η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέχεια, η επαναξιολόγηση θα γίνει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, με βάση την εξέλιξη της πορείας του εμβολιαστικού προγράμματος,και τον αριθμό των εργαζόμενων που θα εμβολιαστεί.

Έπειτα, ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την βεβαιότητά του σχετικά με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που διατηρούν επιφυλάξεις για τα εμβόλια, δεν ταυτίζονται με τις συνομωσιολογικές θεωρίες των αρνητών.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι επιστρέφει στο κυβερνητικό δόγμα εκφοβισμού της κοινωνίας, ο ίδιος αντέκρουσε τις κατηγορίες που του προσάπτει η αντιπολίτευση περί διχασμού της κοινωνίας και τιμωρίας των εργαζομένων υποστηρίζοντας πως στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη εδώ: 

Exit mobile version