Βοηθήσαμε να σωθούν 2 ζωές! Ο Odysseia.gr και η εκπομπή “Στην Πολιτική” κοντά στο συνάνθρωπο! Όλο το χρονικό.

Η εκπομπή “Στην Πολιτική” και η ηλεκτρονική εφημερίδα Odysseia.gr από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό μιας συνανθρώπου μας. Μια κοπέλα έγκυος λίγες ώρες πριν γεννήσει εγκαταλείφθηκε από το κράτος και τους νόμους του με αφορμή την πανδημία.

Γράφει η Θάλεια Μπαλή

Σε περιπέτεια μπήκε μία ετοιμόγεννη γυναίκα στη Δράμα όταν μπήκε στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη στις 7.30 το πρωί για να γεννήσει με καισαρική. Η κοπέλα, η οποία είχε προβλήματα υγείας και έπρεπε με εντολή γυναικολόγου να γεννήσει μόνο με καισαρική για να μην κινδυνέψει η ζωή της, την ώρα που ήταν στον καρδιοτοκογράφο, της έγινε μοριακό τεστ. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό (από ενημέρωση που είχε απο τους γιατρούς) οι οποίοι μετά από αυτό την έδιωξαν από το νοσοκομείο λέγοντας ότι δεν αναλαμβάνουν γέννα σε θετικό απο τον κορονοϊό πολίτη!

Η μέλλουσα μητέρα που έχει περιθώριο να γεννήσει ως αύριο το πρωί, έφυγε με το σύζυγό της απο το Νοσοκομείο Δράμας και πήγε αμέσως σε ιδιωτικό μικροβιολογικό ιατρείο, ξαναέκανε μοριακό τεστ όπου βγήκε αρνητικό! Με το συγκεκριμένο τεστ στα χέρια της πήγε σε ιδιωτικά μαιευτήρια αλλά δεν την δέχθηκαν λέγοντας της ότι μπορούμε να δεχθούμε μόνο τα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ.

*Να σημειώσουμε ότι από το Νοσοκομείο Δράμας δεν της έδωσαν κανένα χαρτί με τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ.

Η κοπέλα και ο σύζυγός της ζήτησαν την βοήθεια του κ. Ποντίκα και του δικηγόρου κ. Αντωνιάδη οι οποίοι απευθύνθηκε στην εκπομπή “Στην Πολιτική” και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κραστάνα, οπου μετά από ενημέρωση στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα Odysseia.gr, ξεκινήσαμε μία διαδρομή επικοινωνίας με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων, χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι απευθυνθήκαμε στη γραμματεία του Υπουργείου Υγείας και όταν αναφέραμε την περίπτωση ξεκίνησε η επικοινωνία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου. Ως αποτέλεσμα, δόθηκε εντολή στο Νοσοκομείο Δράμας να κανονιστεί νέο ραντεβού με τη μητέρα η οποία ξαναέκανε μοριακό τέστ το οποίο αυτή τη φορά (ως δια μαγείας θα έλεγα) βγήκε αρνητικό!

Το ραντεβού την μέλλουσας μητέρας κλείστηκε τη Δευτέρα το πρωί (στο Νοσοκομείο Δράμας) για να γεννήσει με καισαρική, και να μην κινδυνέψει η υγεία της.

Ευχόμαστε όλοι μας, από την εκπομπή “Στην Πολιτική” και από την εφημερίδα Odysseia.gr, με το καλό να φέρει το μωράκι της στον κόσμο και να ζήσουν μια ευτυχισμένη, γεμάτη ζωή!

Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε

Πως ένα κράτος με τους νόμους που ψήφισε και αφορούν το θέμα της πανδημίας, παίρνει έτσι αψήφιστα 2 ζωές, πως ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να ξεγεννήσει μία μητέρα σε ανάγκη, γιατί δεν έδωσαν ποτέ γραπτώς τα θετικά αποτελέσματα στο ζευγάρι, πως ξαφνικά μέσα σε 3 μέρες ένα μοριακό τεστ γίνεται αρνητικό, γιατί μετά απο παρέμβαση δική μας προς το Υπουργείο άλλαξαν όλα;

Η εκπομπή “Στην Πολιτική” και η ηλεκτρονική εφημερίδα Odysseia.gr θα είναι πάντα κοντά στο συνάνθρωπο.

Ευχαριστούμε που μας κάνετε καλύτερους ανθρώπους!

Ακούστε τη σχετική εκπομπή:

Εκπομπή “Στην πολιτική” με τον Γιώργο Κραστάνα 10/09/2021

Exit mobile version