Αριθμός ρεκόρ των ασφαλισμένων που υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα αποκαλύπτουν το τεράστιο κύμα φυγής εργαζομένων, που σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι νέες αιτήσεις για το 2021 θα ξεπεράσουν τις 200.000.

Η τάση αυτή πυροδοτείται από τον φόβο ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την έκθεση Πισσαρίδη, που συστήνει δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αλλά και την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων θα επηρεαστεί από δυσμενείς αλλαγές στα όρια ηλικίας, κάτι που όμως δεν ισχύει.

Τα στοιχεία του «ΑΤΛΑΣ»

Κάθε ρεκόρ αναμένεται να ξεπεράσει έως τα τέλη του έτους ο αριθμός των ασφαλισμένων που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης. Η έκθεση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας καταγράφει μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς τους πρώτους δέκα μήνες του 2021 υποβλήθηκαν σχεδόν όσες αιτήσεις είχαν υποβληθεί για το σύνολο του 2020, δηλαδή 169.433 για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021, έναντι 170.000 για όλο το προηγούμενο έτος.

Exit mobile version