«Απαρηγόρητος και υστερικός» ο Άλεκ Μπάλντουιν μετά τον πυροβολισμό.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν φέρεται να ήταν «υστερικός και απολύτως απαρηγόρητος για ώρες» αφού πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε την κινηματογραφίστρια Χάλινα Χάτσινς σε μια ταινία που γυρίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με μια πηγή να ισχυρίζεται ότι τώρα ακυρώνει όλα τα άλλα έργα.

Ο 63χρονος ηθοποιός θέλει «να αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό του και να επικεντρωθεί εκ νέου στον εαυτό του» αφού εντοπίστηκε να βγαίνει από ένα ξενοδοχείο και να αγκαλιάζει τον σύζυγο της Hutchins, Matt το πρωί του Σαββάτου, μόλις δύο ημέρες μετά το μοιραίο κόλπο. Λέγεται επίσης ότι εθεάθη να αγκαλιάζει τον 9χρονο γιο του Matt και της Halyna, Andros. 

«Ήταν αρκετά καταστροφικό», είπε η πηγή στο περιοδικό People .

«Έτσι αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές. Όποτε συμβαίνει κάτι κακό, βραχυπρόθεσμα, απομακρύνεται από τα φώτα της δημοσιότητας».

Ο Μπάλντουιν και ο Μάθιου Χάτσινς έφυγαν από ένα ξενοδοχείο Σάντα Φε μαζί με τον γιο του Χάτσινς, Άνδρο, το πρωί του Σαββάτου, μόλις πέντε ημέρες αφότου ο Μπάλντουιν σκότωσε τον Χάτσινς με ένα όπλο στήριξης που ήταν γεμάτο στα γυρίσματα της ταινίας Rust, λένε οι ντετέκτιβ.

Ο θλιμμένος σύζυγος και ο γιος του κινηματογραφιστή εθεάθησαν να βγαίνουν από το ξενοδοχείο του Νέου Μεξικού δύο ημέρες μετά το θανατηφόρο δυστύχημα. 

Ο Μπάλντουιν εθεάθη καθώς προέκυψε ότι ο βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας Ντέιβ Χολ φέρεται να παραβίασε τα πρωτόκολλα ασφαλείας των όπλων στα γυρίσματα της εκπομπής του Hulu Into The Dark το 2019. Λέγεται ότι αγνόησε έναν κανόνα που ορίζει ότι όλα τα όπλα, αληθινά ή ψεύτικα, θα πρέπει να ανακοινώνουν την παρουσία τους στο γύρισμα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας.

Ο Χολ κατηγορήθηκε περαιτέρω ότι πραγματοποίησε σύντομες συναντήσεις για την ασφάλεια των όπλων και παρατήρησε ότι φαινόταν άσκοπο, επειδή ακολουθήθηκαν οι ίδιες διαδικασίες σε όλα τα άλλα σετ κινήτρων.

Το Σάββατο, πηγές είπαν στο Daily Beast ότι η Hannah Gutierrez-Reed, η 24χρονη πανοπλία στο πλατό, ήταν «απρόσεκτη» και είχε προηγουμένως παραδώσει ένα όπλο σε μια 11χρονη ηθοποιό σε διαφορετικό πλατό.

«Ήταν λίγο απρόσεκτη με τα όπλα, κουνώντας το κάθε τόσο», είπε μια πηγή που συνεργάστηκε με τον Gutierrez-Reed στην επερχόμενη ταινία του Nicolas Cage The Old Way. 

«Υπήρξαν μερικές φορές που φόρτωνε τα κενά και το έκανε με τρόπο που πιστεύαμε ότι δεν ήταν ασφαλής».

Ο Μάθιου Χάτσινς, ο οποίος μοιράστηκε την πίκρα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απώλεια της συζύγου Χάλινα, 42 ετών, εθεάθη μαζί με τον βοηθό του και τον γιο του ζευγαριού Άντρο το Σάββατο στη Σάντα Φε.

Πατέρας και γιος μετέφεραν τις αποσκευές τους, πιθανότατα μετά το check out από το ξενοδοχείο στο οποίο έμεναν. 

Ο Άνδρος και ο Μάθιου παρευρέθηκαν σε ένα ιδιωτικό μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στη Σάντα Φε την Παρασκευή, με τον Άλεκ Μπάλντουιν επίσης. Αναφέρθηκε ότι στην υπηρεσία ήταν παρόντες σύμβουλοι θλίψης. 

Ο Μάθιου και ο Μπάλντουιν αναφέρθηκε προηγουμένως ότι είχαν επαφή μετά το ατύχημα και ο ηθοποιός ήταν «πολύ υποστηρικτικός», σύμφωνα με τον σύζυγο της αείμνηστης κινηματογραφίστριας. 

Το International Cinematographers Guild διοργάνωσε μια αγρυπνία στο Albuquerque Civic Plaza το Σάββατο, καθώς αυξάνονται οι εκκλήσεις για μέτρα για την προστασία του κινηματογραφικού συνεργείου από ατυχήματα που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα στα γυρίσματα.

Άλλη μια αγρυπνία για τον Χάτσινς έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή από τις 6 το απόγευμα έως τις 19:30 στα κεντρικά γραφεία του IATSE Local 80 στο Μπέρμπανκ.

Δεκάδες παρακολούθησαν την αγρυπνία στο Αλμπουκέρκι, κρατούσαν κεριά, έδωσαν εγκάρδιες ομιλίες για τη Χάτσινς και μοιράστηκαν πόσο αγαπημένο μέλος της κοινότητας ήταν.

Η Hannah Gutierrez-Reed, η 24χρονη υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία του Alec Baldwin είπε ότι «δεν ήταν σίγουρη ότι ήταν έτοιμη» για τη δουλειά σε μια συνέντευξη πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα

Πηγή: dailymail.co.uk

Exit mobile version